ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΟΥΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ (I.E.K.)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ -   ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΩΝ ΑΚΡΑ ΠΟΔΑ 

Ένας  φυσιοθεραπευτής συχνά καλείται να αντιμετώπιση παθολογίες του άκρα πόδα. Φυσικά και η αισθητική του  άκρα πόδα συνδέεται και με την αντιμετώπιση των διαφόρων παθολογιών που εμφανίζει. Για αυτό θα πρέπει να δούμε ολιστικά το πόδι και να αντιμετωπίσουμε μαζί το όποιο πρόβλημα μπορεί να έχει.

Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις διαφορές παθολογικές καταστάσεις του βρίσκουμε στον άκρα πόδα όπως ( τενοντίτιδα  αχίλλειου  τένοντα- πελματιαία  απονευροσίτιδα- ραιβό/βλαισό- διάστρεμμα –λεμφοίδημα κλπ) .Θα εκπαιδευτούν  στην κλασική μάλαξη- shiatsu και  την λεμφική στον άκρα πόδα , περίδεση,kinesiotaping  και αρχές  ρεφλεξολογίας.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 120 Ε + ΦΠΑ

(ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ)

Στους συμμετέχοντες  θα δοθεί  βεβαίωση παρακολούθησης


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ :  Δ.Αναγνωστόπουλος     Δ.Κατσουπάκης    Μ.Γιαβάνογλου


 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ    ΚΙΝΕSIOTAPING  ( MONO   ΓΙΑ  ΒΟΗΘΟΥΣ  ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ  ΜΟΝΟΗΜΕΡΟ)

Το  μονοήμερο  σεμινάριο του  kinesiotaping ,απευθύνετε  σε βοηθούς φυσιοθεραπείας. Το Kinesio Tape®, είναι η αρχική ελαστική κολλητική ταινία που αναπτύχθηκε από τον Dr. Kenzo Kase το 1979. Το Kinesio Tape είναι χωρίς λατέξ, υποαλλεργικό και μπορεί να τοποθετηθεί για μέρες κάθε φορά. Είναι ασφαλές για πληθυσμούς από ελίτ αθλητές ως και γηριατρικούς και παιδιατρικούς ασθενείς.

Η ταινία Kinesio ανακουφίζει από την ταλαιπωρία και διευκολύνει την λεμφική αποστράγγιση ανυψώνοντας μικροσκοπικά το δέρμα. Αυτή η ανύψωση δημιουργεί πτυχώσεις στο δέρμα, αυξάνοντας έτσι το διάμεσο διάστημα και επιτρέποντας τη μείωση της φλεγμονής, μειώνοντας την πίεση ενώ παράλληλα καθιστά δυνατή την αποτελεσματικότερη ροή αίματος και λεμφικού υγρού εντός και εκτός της περιοχής στόχου.

Κατά  την διάρκεια του σεμιναρίου  οι συμμετέχοντες  θα διδαχτούν τις βασικές αρχές της μεθόδου και  θα εκπαιδευτούν να εφαρμόζουν την ταινία σε βασικές παθολογίες.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ : Αλέξανδρος Καστρίνης MSc PT CKTI

Ο Αλέξανδρος Καστρίνης είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Αθήνας και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Αθλητική Φυσικοθεραπεία. Εκπαιδευτής της μεθόδου Kinesio Taping από το 2017. Έχει πολυετή κλινική εμπειρία στο πεδίο των αθλητικών κακώσεων και των μυοσκελετικών παθήσεων ενώ εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση Σκολιώσης και Κύφωσης.

ΚΟΣΤΟΣ    180 Ε + ΦΠΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: (ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ)

Στους συμμετέχοντες  θα δοθεί  βεβαίωση παρακολούθησης από το UNIVERSITY KINESIOLOGY  USA  και θα είναι πιστοποιημένοι.

Εκτύπωση